5 redenen waarom we niet kunnen stoppen met escape rooms

U loopt een kamer in met een groep vrienden, familie of collega’s, de deur wordt achter u gesloten. Jullie hebben de taak om binnen een bepaalde tijd de ruimte uit zien te komen, door het oplossen van raadsels, puzzels en andere opdrachten. Hoe gaan jullie het aanpakken? Deze escape rooms zijn razend populair en ze groeien nog steeds als paddenstoelen uit de grond. Waarom zijn we met z’n allen op zoek naar elke keer weer een nieuwe escape room?
 

1. We willen graag bij andere mensen zijn

De mens is een kuddedier, we houden ervan om met anderen te zijn. Escape rooms zijn de ideale manier om even te ontsnappen aan de videospellen die we normaal op tablet of pc spelen. De oprichter van Escape Plan in Londen, bevestigt dat: “Je wordt gedwongen om samen te werken en zo je doel te bereiken. Het contrast tussen ons dagelijks leven waarin we urenlang alleen op de tablet of computer zitten, is groot.”
 

2. U kunt even iemand anders zijn

Even ontsnappen aan het dagelijks leven, even met andere dingen en andere regels bezig zijn. Bij een escape room heeft u het gevoel dat u écht in die kamer zit opgesloten. Het mooie is dat er ook hele andere regels gelden en dat u zich even niet hoeft bezig te houden met de beslommeringen van alledag. U wordt gedwongen om out of the box te denken, er zijn geen grenzen aan uw fantasie. Vaak is dat zelfs nodig om tot de juiste oplossing te komen.
 

3. De mogelijkheden zijn eindeloos

Ontstond in 2013 de eerste escape room in Nederland, tegenwoordig zijn er al honderden te vinden in Nederland en België. De keuze is dus reuze. Wie niet uitkijkt, raakt verslaafd aan escape rooms. De vraag is echter hoe erg dat is, want het ontsnappen uit een gevangenis, bunker of moordenaarshol is natuurlijk fantastisch. Niet alleen komen er steeds meer escape rooms bij, maar er zullen in de toekomst ook meerdere soorten ontstaan. Een escape room in combinatie met een soort Wie is de Mol? bijvoorbeeld, waarbij iemand in de groep iedereen tegenwerkt.
 

4. Iedereen kan meedoen

De één is goed in rekenen, de ander is creatief. Weer een ander is een kei in logisch denken. Bij een escape room zijn er meerdere vaardigheden nodig. Bent u goed in organiseren? Dan neemt u waarschijnlijk de rol van teamleader op zich bij de race naar de ontsnapping. Dat maakt een escape room geschikt voor iedereen, of u nu met een groep collega’s aan de slag gaat of met familieleden die allemaal andere interesses hebben.
 

5. U leert een ander opnieuw kennen

Die ene collega van HR die u eerder alleen bij de koffiemachine gedag zei of die andere collega waarvan u dacht dat alleen motoren hem interesseerden, blijken misschien ineens hele andere mensen wanneer ze worden uitgedaagd. Hoe leuk is het om mensen op een andere manier te leren kennen? Escape rooms zijn fantastische uitjes voor teambuilding. U zult zien dat u versteld zult staan. En het mooie is dat u dit ook mee zult nemen in uw verdere dagelijkse leven.

 


Relevante uitjes:
Uitgebreid zoeken
Sportief & Actie(f)
Workshops
Teambuilden
Spel & Ontspanning
Eten, Drinken & Feesten
Aantal personen
Zoeken
WegmetdeBaas.be