5 tips voor het kiezen van het juiste bedrijfsuitje voor jouw organisatie

Het is weer zover: het jaarlijkse personeelsuitje staat weer op de planning. Wordt het een boottocht, CityGame of EscapeGame? We weten allemaal dat het lastig is een bedrijfsuitje te organiseren waarin zoveel mogelijk mensen zich kunnen vinden. Deze vijf tips kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste bedrijfsuitje.
 

1. Bepaal eerst het doel

Wat is de reden voor het organiseren van een bedrijfsuitje? Afhankelijk daarvan kunt de juiste activiteit kiezen, maar bepaalt u ook wie er meegaan. Gaat het om teambuilding? Dan gaat u uiteraard naar een hele andere activiteit zoeken dan wanneer het gaat om een jubileum of andere viering. Bij een teambuildingactiviteit is het doel het versterken van het team, en daar hoeven partners dus niet bij uitgenodigd te worden. Bij een viering zijn de partners vaak wel welkom.
 

2. Stel de verwachtingen vast

Zo’n 43% van de medewerkers klaagt over het gekozen bedrijfsuitje wanneer dit bekend wordt gemaakt binnen het bedrijf, zo blijkt uit een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl. Nu is het algemeen bekend dat Nederlanders regelmatig klagen, maar toch kunt u dit zoveel mogelijk voorkomen door de medewerkers te betrekken in het proces. Vraag de medewerkers wat de voorkeuren zijn, wat ze absoluut niet zouden willen doen etc. Natuurlijk blijven er altijd mensen klagen (hoewel ze het stiekem misschien toch wel een hele leuke dag vinden!).
 

3. Kies meerdere activiteiten

Om de kans zo groot mogelijk te maken dat iedereen blij wordt van het personeelsuitje, kunt u het beste voor meerdere (kleinere) activiteiten kiezen. Niet iedereen zit te wachten op een sportieve dag, dus als u dan toch iets actiefs gaat doen, wissel dit dat af met een rustigere activiteit zoals een boottocht. Of kies een genoeg gevarieerd totaalprogramma dat leuk en ludiek is voor iedereen en fysiek haalbaar voor alle leeftijdsgroepen zoals b.v. een CityGame. Bovendien is het misschien ook slim om voor iets ‘algemeens’ te gaan, zoals een dinershow, als u geen idee hebt wat uw medewerkers leuk zouden vinden. Bij Perfect+ Event Productions bijvoorbeeld kunt u meerdere activiteiten kiezen, van filmworkshop tot EscapeGame of stadsspel.
 

4. Zorg voor een speechmomentje

Houd bij het plannen van je activiteiten rekening met een kort speechmoment. Mensen zijn vrolijker tijdens zo’n dag, dus het is een ideaal moment om de blijk van waardering over uw collega’s uit te spreken of iets anders (positiefs) te melden. Een leuke borrel kan daarvoor ideaal zijn. Bovendien is een borrel altijd een welkome activiteit. Volgens hetzelfde onderzoek van de Nationale Vacaturebank maakt de soort activiteit tijdens de dag niet uit, als er maar een borrel wordt geschonken. Kortom, een gezellig samenzijn moment is vrij essentieel.
 

5. Betaal niet te veel voor activiteiten

En dan bedoelen we vooral: laat ook wat geld over voor de borrel en het eten. Het zou zonde zijn als bijna al het budget opgaat aan dure activiteiten en u verder nog net een broodje kroket kunt eten. Of erger nog: als er geen geld meer zou zijn voor de borrel. Plan dus slim!  

Door aan de linkerkant te filteren, kunt u wellicht makkelijker de activiteit zoeken die past bij uw bedrijf. Heeft u een vraag over een van de activiteiten of heeft u hulp nodig om tot de juiste keuze te komen? Neem dan contact met ons op. 

 


Relevante uitjes:
Uitgebreid zoeken
Sportief & Actie(f)
Workshops
Teambuilden
Spel & Ontspanning
Eten, Drinken & Feesten
Aantal personen
Zoeken
WegmetdeBaas.be