Zo kies je een bedrijfsuitje voor elke leeftijd

Kleiduifschieten, mountainbiken of een high tea? Het jaarlijkse bedrijfsuitje organiseren brengt soms nogal wat zorgen met zich mee. De keuze is reuze en de wensenlijst van uw collega’s kan enorm verschillen. Maar hoe gaat u om met verschillende leeftijden binnen uw team? Deze vier tips kunnen u helpen de beste keuze te maken.

  1. 1.       Inventariseer

Om te beginnen start u natuurlijk met het vaststellen van ieders wensenlijstje. Wat zou iedereen willen doen? Iets actiefs of juist creatief? Wordt het iets spannends als karten of juist een workshop? Zorg dat de vragenlijst niet te algemeen wordt, maar houd het kort en houd het algemeen. Vraag niet naar bepaalde activiteiten, maar de categorie activiteiten (dus sportief, rustig etc.). U kun toch nooit in ieders wensen tegemoet komen.

 

  1. 2.       Ga voor neutrale activiteiten

Hele actieve sporten waarbij een goede conditie van belang is, zullen minder gewaardeerd worden door collega’s die niet zo sportief zijn. Andersom vervelen avontuurlijke collega’s zich misschien bij een workshop koe schilderen. Het is daarom het slimst om te kiezen voor een activiteit die niet te rustig en niet te druk is. Denk aan segwayrijden of een pubquiz. Een goede optie is gps-spellen of citygames. Hierbij gaat u op pad met een team en lost u vraagstukken op. Een aanbieder van deze spellen is Geoteam. Zij bieden talloze soorten spellen waardoor u altijd dát spel kunt kiezen dat het best aansluit op uw collega’s.

 

  1. 3.       Laat het niet te lang duren

En dan bedoelen we de activiteiten zelf. Als u één activiteit kiest, en u weet niet zeker of iedereen zich daarin kan vinden (die kans is namelijk groot), dan is het slim om de activiteiten niet te lang te laten duren. De hele middag een kookworkshop volgen zal niet iedereen blij maken. Korte activiteiten van een uur, zorgen ervoor dat mensen die daarmee wat minder affiniteit hebben, daarmee genoegen nemen als er nog andere activiteiten plaatsvinden die ze wel leuk vinden.

 

  1. 4.       Kies meerdere activiteiten

Wilt u zeker weten dat u het grootste gedeelte van de groep tegemoet komt in de wensen, dan kunt u het beste kiezen voor meerdere activiteiten. Wissel een actievere activiteit af met een wat minder sportieve, en wissel iets creatiefs af met een rustige activiteit. Organiseert u een bedrijfsfeestje of teamuitje voor een hele grote groep, dan kan toch niet iedereen tegelijk dezelfde activiteit doen. Maak dan van de gelegenheid gebruik door twee verschillende activiteiten tegelijk te organiseren en mensen te laten kiezen.

 

 


Relevante uitjes:
Uitgebreid zoeken
Sportief & Actie(f)
Workshops
Teambuilden
Spel & Ontspanning
Eten, Drinken & Feesten
Aantal personen
Zoeken
WegmetdeBaas.be