Culinaire Wandelingen vzw
Contact
Andere activiteiten van dit bedrijf
Al bijna 10 jaar organiseert vzw Culinaire Wandelingen rondleidingen door Antwerpen waarbij cultuur, geschiedenis en het ontdekken van smaken hand in hand gaan. Onderstaand een greep uit onze wandelingen:

Op Spaans avontuur in Antwerpen
is een 'ontdekkingstocht' van Spaanse cultuurhistorische en culinaire invloeden in Antwerpen. Tijdens de wandeling door Antwerpen krijg je een mooi beeld van hoe de Spaanse overheersing in de 16de & 17de eeuw zijn sporen achtergelaten heeft in het Antwerpen van vandaag. 'Op Spaans avontuur in Antwerpen' neemt de nieuwsgierigaard mee op een culinaire ontdekkingstocht doorheen deze rijke en vaak verrassende wereld. We proeven en ontdekken Spaanse wijnen, sherry en cava, olijven en olijfolie, Spaanse charcuterie en kazen. De wandeling wordt afgesloten in een typisch Spaans routier restaurant met een vlees- & visstoofpot. Je geniet van een volwaardige maaltijd, incl. wijnen, water en een originele café canario.

Op chocolade avontuur in Antwerpen

Wie Antwerpen zegt, denkt chocolade. Dat blijkt niet alleen uit de aanwezigheid van ‘s werelds bekendste topchocolatiers, ook de chocoladewinkeltjes die op elke hoek van de straat te ontdekken vallen, maken van Antwerpen een heus snoepparadijs. Op Chocolade-Avontuur in Antwerpen neemt de zoetebek mee op een smakelijke wandeling waarbij naar de oorsprong van onze nationale trots gezocht wordt. Naast het verwennen van uw smaakpapillen wordt ook uw kennis verrijkt. Hoe is de cacaoboon tot in Antwerpen gekomen? Welke tradities en gebruiken liggen er aan de basis van de heerlijke pralines, gebakjes en andere bereidingen?


Concreet
Op Chocolade-Avontuur brengt de wandelaar onder begeleiding van een meester-snoeper langsheen de meest opmerkelijke chocoladetempels in Antwerpen. We proeven van de bekendste chocoladecreaties, leren meer over het bereiden van chocolade met veel handige tips, nuttige weetjes en natuurlijk …’genieten’. Als topattractie sluit u de wandeling af met een unieke cacao-snuif ervaring, ‘de chocolate shooter’. Onvergetelijk!

Op bieravontuur in Antwerpen
is een wandeling waarbij het ontdekken van verschillende Belgische bieren en hun smaak centraal staan. Proeven en leren proeven zijn hierbij de belangrijkste uitdagingen. Een wandeling door het historisch centrum van Antwerpen, waarbij vergeten hoekjes en pleintjes worden herontdekt, brengt ons tevens naar verschillende volkscafeetjes. We leren het onderscheid tussen zuur, zoet en bitter, trappisten en abdijbieren, verschillende gistingsprocessen en nog veel meer. Voor al dat bier moeten we een ‘bodemke’ leggen, we voorzien daarom aan het begin van de wandeling een rijkelijk gevulde vlees- en visstoofpot. Tijdens de wandeling zelf wordt bij elke ‘bier-proef-stop’ een hapje voorzien. In totaal worden 9 typische bieren besproken en geproefd. 

Aantal personen
Van 6 tot 100 personen
Ligging
De wandelingen vinden plaats in Antwerpen

Ik wil graag meer informatie/ vrijblijvende offerte ontvangen.

Als uw aanvraag verstuurd is, ontvangt u direct de contactgegevens.
Uw aanvraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
Uw aanhef: *
Uw naam: *
Bedrijfsnaam:
E-mail adres: *
Telefoonnummer: *
Tweede tel.nr:
Geplande datum:
Aantal personen:
Uw adres en huisnummer:
Uw postcode:
Uw plaatsnaam:
Opmerkingen:
* verplicht veld.
*) Gooves biedt een overzicht van aanbiedingen in de wereld van toonaangevende locaties en Bedrijfsuitjes. Gooves wordt een keer in de drie weken digitaal verstuurd. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Telefonisch contact

Ook al zijn wij vaak op pad met de groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan.
Toon mij het telefoonnummer

Vrijblijvende offerte/ meer informatie

Vraag via onderstaand formulier meer informatie of een vrijblijvende offerte aan! Vaak zijn uitjes aan te passen aan uw specifieke wensen. Een voorstel op basis van uw aanvraag wordt zo snel mogelijk naar u verstuurd.

Als uw aanvraag verstuurd is, ontvangt u per e-mail direct alle gegevens van deze teambuilding.
Uw aanhef: *
Uw naam: *
Bedrijfsnaam:
E-mail adres: *
Telefoonnummer: *
Tweede tel.nr:
Geplande datum:
Aantal personen:
Uw adres en huisnummer:
Uw postcode:
Uw plaatsnaam:
Opmerkingen:
* verplicht veld.
*) Gooves biedt een overzicht van aanbiedingen in de wereld van toonaangevende locaties en Bedrijfsuitjes. Gooves wordt een keer in de drie weken digitaal verstuurd. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.
Brugge ontbloot
Culinaire Wandelingen
Culinair en Cultureel genot: Antwerpen - Brugge
Culinaire Wandelingen
Uitgebreid zoeken
Sportief & Actie(f)
Workshops
Teambuilden
Spel & Ontspanning
Eten, Drinken & Feesten
Aantal personen
Zoeken
WegmetdeBaas.be