teamuitje

Teamuitjes

In de categorie teamuitjes blijken de doe-arrangementen veelal favoriet: met het hele team even met totaal iets anders bezig zijn dan op je werk.

Teamuitjes als teambuilding (maar dan gezellig )

Bij de doe-arrangementen is het team heel actief betrokken. Deze teamuitjes hebben vaak een meervoudig doel: plezier, ontspanning en teambuilding, zonder dat dit laatste er dik bovenop ligt. Het succes van deze teamuitjes ligt in de compleet andere setting, die maakt dat de teamleden elkaar op een nieuwe manier leren kennen en dat pakt vaak heel positief uit.

Teamuitjes en teamsfeer

Toparrangementen kan legio voorbeelden noemen van op deze manier georganiseerde teamuitjes die voor een betere teamsfeer zorgden. Die vaak nogal stille collega blijkt bijvoorbeeld fantastisch te kunnen sporten en heeft die dag ineens een voorbeeldfunctie en wordt daardoor (vaak blijvend) met andere ogen bekeken.Een ander duidelijk en vrij recent voorbeeld is een team dat met tegenzin een fusie over zich heen zag komen. Het bedrijf besloot een teambuildingsdag te houden. De invulling die Toparrangementen aan dit teamuitje gaf was een arrangement waarbij de deelnemers in groepen onder leiding van een muzikant een lied gingen maken over hun werk. Dat lied lieten ze later op de dag horen aan hun collega‘s. Er ontstond een heel gezellige en vrolijke sfeer en in de deelnemers kon je nauwelijks de gedemotiveerde groep herkennen die aan dit teamuitje begonnen was.