Waarom elk bedrijf aan teambuilding zou moeten doen

Perfecte interne communicatie, tevreden werknemers en dus een hogere productiviteit. Een goede sfeer op de werkvloer is onbetaalbaar. Kan de teamspirit bij sommige bedrijven niet meer stuk, bij andere organisaties is het lastig om zoveel mensen met de neuzen naar dezelfde kant te laten wijzen. Teambuilding kan dan uitkomst bieden. Lees hieronder waarom teambuilding zo onmisbaar is én waarom elk bedrijf in teambuilding zou moeten investeren. 

1. Je vertrouwt op elkaar Bij een teambuilduitje is de kans groot dat je een probleem of raadsel moet oplossen of een teamsport moet beoefenen. Samenwerken en op elkaar vertrouwen is daarbij belangrijk. Je wilt immers allebei voor het beste resultaat gaan. Dit gevoel van vertrouwen blijft echter niet beperkt tot die ene opdracht. Later op de werkvloer zal dit vertrouwen nog aanwezig zijn, iets dat alleen maar positief kan bijdragen aan de werkzaamheden die gedaan moeten worden. 

2. Je communiceert beter Goede communicatie is bij veel bedrijven een probleem. Bij een teamuitje moet je samen één einddoel bereiken. Bij deze taak is communiceren natuurlijk the key to success. Als dan uiteindelijk het doel bereikt is, kan het team alleen maar trots zijn. Let er wel op dat je de juiste mensen in één team zet. 

3. Je leert elkaar anders kennenJe collega’s zie je soms vaker dan je partner. Dat betekent dat je een bepaalde band met ze opbouwt. Afgezien van de collega’s waarmee je misschien af en toe uit eten gaat of naast het werk afspreekt, ken je het grootste gedeelte van je collega’s wellicht alleen via werk. Doordat je tijdens teambuilding met hele andere activiteiten bezig bent, leer je jouw collega’s op een hele andere manier kennen. Misschien is die ene collega waarmee je op de werkvloer niet zoveel gemeen hebt, in het dagelijkse leven wel heel iemand anders. 

4. Je hebt gewoon een leuke dag Teambuilding is hartstikke goed voor de band in het team en voor de onderlinge verstandhouding, maar zo’n activiteit is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk. Je bent even bezig met hele andere zaken dan met werk en dat kan de onderlinge sfeer alleen maar ten goede komen. De kans is bovendien groot dat er dagen (of zelfs weken) later nog over wordt gepraat op de werkvloer. 

Teambuildingactiviteiten voor elke organisatie Als jij je afvraagt of jouw team zich leent voor een teambuildingactiviteit, bestaat er maar één antwoord: ja. Er zijn talloze teamuitjes waaruit je kunt kiezen. Zo hebben ze bij First Choice Events een heel scala aan uitjes, van zandsculpturen maken tot bouwen met bamboe. Bekijk zelf alle teambuildingactiviteiten en zorg ook voor een onvergetelijke ervaring voor jouw team.

 

 

Relevante uitjes: