Wat je absoluut niet mag vergeten bij het organiseren van een bedrijfsuitje

Heb je de schone taak om een bedrijfsuitje te organiseren? Dan moet je uiteraard gaan nadenken over een leuke activiteit. Gelukkig is er volop keuze en biedt een website als Treat.nl uitkomst. Een car rally, escape room, workshop schapen drijven, de keuze uit groepsuitjes is reuze. Dat je ruim van tevoren de datum van het uitje moet communiceren en dat je vooraf goed het budget moet afstemmen moge duidelijk zijn, maar heb je ook gedacht aan de onderstaande 8 zaken?  

Aan- en afmelden
Is het uitje niet verplicht? Zet in de uitnodiging dan een uiterlijke reageerdatum voor het aan- en afmelden zodat je op tijd weet op hoeveel mensen je kunt rekenen en je alles hierop kunt afstemmen.
 

De verwachte eindtijd
De begintijd van een uitje, het is logisch dat je dat duidelijk communiceert, maar wat dacht je van de eindtijd? Het klinkt misschien minder belangrijk, maar als iemand nog met de bus naar huis moet of kinderen van school moet halen, dan is het belangrijk om van tevoren te weten hoe laat het uitje is afgelopen zodat diegene hierop kan anticiperen. 
 

Beginlocatie
Waar start het uitje? Op het werk? Op de plek van de eerste activiteit? Wees hier duidelijk in. Je wilt immers niet lang op mensen hoeven wachten die op de verkeerde locatie staan, omdat dit niet duidelijk afgesproken was.
 

Vervoer
Is het nodig om een bus te huren? Kunnen jullie te voet of kan er misschien gecarpoold worden? Maak hierover duidelijke afspraken met elkaar. Indien nodig, stuur ook een routebeschrijving mee en vraag na of er voldoende parkeerplaatsen zijn en of die gratis of betaald zijn.   
 

Gepaste kleding
Gaan jullie veel wandelen? Licht iedereen dan in dat ze comfortabele schoenen mee moeten nemen. Is er regen voorspeld of bestaat er kans dat je nat wordt omdat jullie een activiteit op het water gaan doen? Bereid dan iedereen hierop voor zodat ze een regenjas of schone kleding mee kunnen nemen. Je wilt niet dat mensen naderhand in natte kleding aan het eten hoeven te zitten. 

Eetwensen
De kans is groot dat jullie ook gezamenlijk gaan lunchen of dineren. Houd ook rekening met mensen die specifieke eetwensen hebben. Je wilt niet dat mensen gaan klagen dat ze honger hebben, omdat er bijvoorbeeld geen rekening gehouden was met vegetariërs. 
 

Op kosten van de baas of meebetalen?
Is de baas bereid het gehele uitje te betalen of wordt er ook nog een bijdrage van de werknemers verwacht? Dit is een belangrijk aspect waar je heel duidelijk over moet zijn. Als het de bedoeling is dat de medewerkers zelf een bedrag moeten bijleggen dan moet je dit vooraf goed bespreken. Je kunt immers mensen niet op extra kosten jagen als ze dat niet zelf willen. 
 

Mogelijkheid om te annuleren
Check of het mogelijk is om de activiteit en bijvoorbeeld het eten te annuleren. En zo ja, binnen welk tijdsbestek is dit kosteloos? Annuleren is natuurlijk niet de insteek, maar er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden plaatsvinden waardoor je als organisatie genoodzaakt bent dit wel te doen. Dan is het wel fijn om te weten waar je aan toe bent.