Laat u inwijden in de mystieke wereld van de chocolade en zet de eerste stappen als chocolatier!
Tijdens deze interactieve workshops leert u een assortiment van heerlijke chocoladelekkernijen maken.
Chocolade beleving en workshops op maat voor elk budget vanaf 12 personen
Ook grotere groepen zijn mogelijk in diverse budgetten voor groot en klein.
Eerst krijgt u een interessante uitleg over alle details van chocolade van één van onze Chef Chocolatiers.
Daarna gaan we aan de slag met de beste chocolades om de meest verrukkelijke chocoladecreaties te verwezenlijken.
Deze workshop is ook online beschikbaar.
Vul voor meer informatie of vrijblijvende offerte onderstaand aanvraagformulier in!
# teambuilding chocolade
Hou je van bier, maar ook van chocolade? Dan zal je in de zevende hemel zijn met deze proeverij!
Werner Callebaut is een biersommelier & chocolade expert en heeft zich met Bierolade de laatste jaren toegelegd op het maken van geslaagde combinaties tussen beide Belgische topproducten. Ik breng je mijn passie voor heerlijke streekbieren en verrassende chocoladesmaken over via interessante verhalen doorspekt met humor.
De lokale, ambachtelijke bieren bieden een harmonieuze smaak met de chocolade of gaan net voor een pittig contrast. Met leuke wist-je-datjes en sappige bierverhalen neem ik je mee in de rijke en boeiende geschiedenis van onze Belgische bier- en chocoladecultuur.
De pralines zijn steeds van de hand van een lokale topchocolatier. Je ontdekt klassieke pralines tot meer verrassende combinaties met ongewone ingrediënten.
Bier en chocolade proeven zal nooit meer hetzelfde zijn.
Een absolute aanrader als teambuilding activiteit of bedrijfsevenement
Maldegem bezit een charmant station uit 1862, beschermd als monument, en uitgebouwd tot een uniek centrum met stoomlocomotieven en andere oude treinen. Stoomcentrum Maldegem is een ‘levend museum’:
- Aan boord van parels van industriële archeologie keer je stomend 50 jaar terug in de tijd, op houten banken of in de pluchen eersteklascoupé van weleer.
- Naast de ‘grote trein’, is er ook een smalspoor, met open wagonnetjes, ideaal voor de kleine (en grote!) kinderen.
Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. De stoomtrein rijdt dan zoals u het wil. Een rondleiding met uitleg over onze spoorlijn en locomotieven is inbegrepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.
Uniek zijn onze restauranttreinen:
Een rit met een echte Stoomlocomotief tussen Maldegem en Eeklo, terwijl u geniet van een maaltijd gezeten in een authentiek rijtuig van de voormalige Orient Express of in een eerste klasse-rijtuig.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u het formulier invullen.
We beginnen de workshop met een uitleg over verschillende sterke dranken, likeuren, over het belang van ijs, de functie van ijs, de verschillende technieken om een cocktail te maken, het belang van een goede balans, het combineren van smaken, het aanspreken van alle zintuigen, ... Deze uitleg duurt een 30-tal minuten, waarin de bartender ook enkele cocktails maakt. De gasten krijgen telkens een miniatuurversie van de cocktail die de bartender maakt zodat ze zelf de smaken en texturen kunnen ervaren. Met deze uitleg en demonstraties kunnen de gasten zelf aan de slag.
De groepen moeten zelf een cocktail bedenken, ontwerpen en maken. Elke groep krijgt 1 uur de tijd om te experimenteren met verschillende smaken, kleuren dranken, technieken en decoraties... Tijdens dit uur zullen ze de theoretische uitleg moeten omzetten in de praktijk, maar zullen ze ook elkaar nodig hebben om zo na een uur 1 perfecte cocktail te kunnen voorleggen aan de volksjury. De groepen gaan verschillende cocktails maken, proeven en drinken. De bedoeling is dat ze de cocktail aanpassen tot hij helemaal perfect is. Er zullen dus per groep tussen 5 en 10 cocktails gemaakt worden om perfectie te bereiken.
Eindigen doen ze met de presentatie van 1 cocktail aan de volksjury, die zal de cocktails beoordelen op smaak, balans, presentatie, kleur, ... De winnende groep krijgt een prijs, deze kan voorzien worden door Ecco la luna.
De groepen kunnen zichzelf 'bedienen' aan enkele buffetten die in de zaal staan. Op het eerste buffet staan allerlei verschillende soorten glazen, bekers en recipiënten waaruit de gasten kunnen kiezen om hun cocktail in te serveren. Het tweede buffet is een buffet dat zal vol staan met verschillende dranken, likeuren, sappen, siropen, ... De gasten zullen hier alles terugvinden van vodka tot cava en van limoensap tot violetsiroop. Het derde buffet zal gevuld zijn met verse ingrediënten. Verse vruchten, kruiden en groenten zullen tot de beschikking staan van de groepen.
Er zijn echter enkele spullen die aan elke groep uniek zullen zijn. Op elke tafel staat een 'mystery box'. In deze box zitten enkele 'speciale' ingrediënten die enkel die groep zal krijgen. Chocolade, chillipeper, cacaopoeder, tomaat, koriander, thijm, gember, ... Deze ingrediënten zijn riskanter om te gebruiken in een cocktail, maar zullen bij goed gebruik wel punten scoren bij de jury.
Na het uur moeten de groepen hun cocktail voorstellen aan de bartender en de volksjury ze moeten ook 1 beker voorzien van hun cocktail voor elke overige groep, De overige groepen proeven telkens en geven punten op tien op een puntenfiche. De punten van de volksjury en de bartender worden samengeteld.
Gebaseerd op het concept van het tv-programma "The Best Pastry Chef", zullen de deelnemers in kleine teams van 6 tot 8 personen de beste chocolaatjes maken.
Hiervoor zullen ze gekleed gaan in de outfit van een perfecte chocolatier, rekening houdend met hygiënische maatregelen. Elk team heeft zijn eigen uitrusting en zijn tempereermachine. Ze zullen het temperen, vormen, coaten en decoreren onder de knie moeten krijgen. Men zal de taken moeten verdelen, het werk goed coördineren, creatief zijn en... proberen niet alles op te eten voor het einde.
Elk team zal zijn werk en creatie moeten presenteren: Pralines, mandiants, tabletten, ... Wie wint de strijd om de beste chocolatier?
Elke creatie mag natuurlijk mee naar huis om te worden geproefd en gedeeld met collega's en vrienden.
Goochelen is een bijzondere vorm van vermaak met verschillende disciplines.Metalisme is hier een van. Mentalisme is het beïnvloeden van mensen, zodanig dat het lijkt dat een mentalist beschikt over buitengewone mentale krachten. De illusie opwekken van een zesde zintuig. Gedachten lezen,voorspellen maar vooral sturen behoren tot het arsenaal van echte mindf*cker.
Nu is er de mogelijkheid om je deze unieke discipline eigen te maken in de mindfuck workshop .
Laat vrienden en familie versteld staan van jouw uitzonderlijke vaardigheden .
Een workshop Mindfuck /mentalisme is een unieke manier om de fijne kneepjes van het vak te leren kennen.
De workshop duurt 2 uur. In vogelvlucht worden de verschillende disciplines uitgelegd, zoals close up, Stand Up en Stage mentalisme.
Na een korte warming up act, gaat men zelf in groepen aan de slag met elk een eigen experiment met alledaagse voorwerpen: Calculators,pen,papier,mobieltjes,sleutels enz. Altijd handig voor een volgend optreden op een feestje, in de kroeg of verjaardag.
Tijdens de workshop Mindfuck zullen creativiteit, presentatie en teambuilding de rode draad vormen in een korte reis door de wereld van magie en illusie. U transformeert tot een ware mentalist, waarbij ‘de manier waarop’ veel belangrijker blijkt dan de truc zelf. Aan het eind van de workshop worden de experimenten onderling gepresenteerd en wordt alles uit de kast gehaald. Dat is best pittig en dat is maar goed ook: oefening maakt de meester.
Aansluitend kunnen jullie genieten van een heerlijk diner.
Deze workshop is een heus spektakel. Bij aankomst krijgen alle deelnemers een echte koksmuts opgezet, de schortjes worden geknoopt en men mag zich verwachten aan zinnenprikkelend chocoladeplezier.
Making of the long chocolate street: een ellenlange chocoladerivier in diverse kleuren en smaken waar het ganse team aan meewerkt. We eindigen met het zelf creëren van de mooiste chocoladelolly’s op basis van marshmallows. Na afloop neemt elke deelnemer een doosje zelfgemaakte chocoladecreaties mee naar huis.
De heerlijke Inspirations chocolade workshops zijn de uitstekende teambuilding activiteiten voor groepen. De afgelopen twaalf jaar hebben we met trots vele onvergetelijke ervaringen gecreëerd voor teams en bedrijven.
Deze chocoladeworkshop kan ook online worden gegeven!
Vul voor meer informatie of een vrijblijvende offerte onderstaand aanvraagformulier in!
# teambuilding
Geniet van de stad met heerlijk diner in drie verschillende restaurants, een vaartocht en een stadswandeling
Bijzondere ontvangst
U wordt gastvrij ontvangen in het eerste restaurant. Hier geniet u samen van een drankje en uw voorgerecht.
Vaartocht
Vervolgens stapt u aan boord om een mooie avondvaartocht te maken, aan boord ervaart u de stad vanuit een totaal ander perspectief, de vaartocht eindigt in de buurt van uw tweede restaurant.
Heerlijk hoofdgerecht naar keuze
Hier kiest u een lekker vis, vlees of vegetarisch hoofdgerecht, waarbij nog eens 1 drankje inclusief is.
Stadswandeling met enthousiaste gids
Uw persoonlijke gids haalt u daarna op om u mee te nemen voor een mooie stadswandeling. Onderweg vertelt hij u van alles over de bezienswaardigheden van de stad. Bij het derde en laatste restaurant neemt de gids afscheid van uw groep.
Grand dessert
U gaat gezellig samen aan tafel voor het dessert, waarna u de dag afsluit met een kopje koffie of thee. Op alle eetmomenten bent u onder elkaar, zonder gids.
Kortom, een dagje heerlijk genieten.
Prijsindicatie: vanaf € 106,- excl btw.
Vul voor meer informatie of een vrijblijvende offerte het aanvraagformulier in! Graag aangeven in het aanvraagformulier om welke stad het gaat, zodat wij direct de juiste informatie kunnen sturen.
Wil je met je team of groep een leuke activiteit doen? Dan ben je aan het juiste adres!
Wij organiseren kookworkshops in Gent, Antwerpen en Boom (dichtbij Mechelen en Brussel). Ofwel geven jullie ons inspiratie qua thema ofwel doen wij dat! Formules inclusief cava, wijn en water!
Jullie krijgen eerst een aperitiefje waarbij het verloop van de workshop verteld wordt. Indien nodig doet de chef een aantal handelingen voor. Daarna is het aan jullie! In kleine groepjes werken jullie dan samen om de bereiding te maken.
Na het koken gaan we lekker aan tafel!
Na het koken krijgen jullie dan de recepten mee naar huis en vertrekken jullie (hopelijk) tevreden terug naar huis.
Daarnaast organiseren wij ook chef aan huis en koken op locaties in Antwerpen.
Vul voor meer informatie of een vrijblijvende offerte het aanvraagformulier in!
Je kwam voor een hilarische avond? Een avondje ongecompliceerd genieten? Alles mag op Zaterdag! Tijdens deze hilarische quiz draait alles om de pret!
Wat staat je te wachten tijdens de Alles mag op Zaterdag Quiz?
Jouw gezelschap wordt gastvrij ontvangen en welkom geheten en we maken teams. Zij gaan de lachwekkende strijd aan met elkaar. Deelnemers moeten improviseren, uitbeelden en er wordt gedanst! Ingrediënten zijn: opperste focus en wie is er het snelst van allemaal?
Met hilariteit worden de volgende onderdelen doorlopen: “fotomime” waarbij een speler tegenover zijn teamgenoten een foto moet uitbeelden, “uit de hoogte” waar hints gespeeld wordt en het team 3 spreekwoorden moet raden, “lichaamstaal” waarin de spelers een woord spellen en de letters proberen te vormen met hun lichaam, “de dirigent” waarin de team captain zo probeert te digereren dat zijn team genoten het bekende nummer raden en nog veel meer hilarische onderdelen! Kortom: een avond vol vertier!
Vul voor meer informatie onderstaand aanvraagformulier in!
Barbecueën is een echt teamgebeuren: sfeer, amusement en uitdaging staan centraal tijdens deze workshop! Want wat is er nu beter dan een team of groep collega's bij elkaar brengen rond het vuur?
Maak kennis met alle aspecten van het barbecueën en grillen. Welk toestel doet wat? Hoe onderhoud ik de rooster? Wat is het beste: hout, houtskool of gas? ...
Onder leiding van een ervaren BBQ masterchef maken we samen verschillende hapjes, een hoofdgerecht en afsluiten doen we uiteraard met een zeemzoet dessert. Andere formules zijn steeds mogelijk met vlees, vis, vegetarisch en uiteraard houden we rekening met allergieën.
De frigo staat gevuld, de barbecues en grilltoestellen staan klaar! Het is een actieve workshop met voor elk wat wils!
Leren, proeven en genieten zijn de sleutel tot deze geslaagde teambuilding activiteit.
Voor groepen vanaf 10 tot 20 personen. Kleinere en grotere groepen op aanvraag.
Natuurlijk komen we ook op locatie met onze BBQ trailer.
Workshop op locatie: prijs op aanvraag.
Vul voor meer informatie of een vrijblijvende offerte onderstaand aanvraagformulier in!
Tijdens covid turnden we Grunewald.bar om tot Grunewald.box en leverden we Apéro boxen en eindejaars- en nieuwjaarspakketten bij de collega’s.
Door de opgedane expertise maken we nu van dit concept een vaste waarde….. Grunewald.box. Een all-in-one partner voor uw bedrijf als het gaat om boxen te leveren aan huis of kantoor.
Waarom gaan we met dit concept verder? Door de knowhow, contacten en opgedane ervaring met de producenten, besparen we jullie veel tijd en eventuele gedoe met de leveringstermijn of dergelijke. Tevens verkrijgen we door de grote hoeveelheden die we aankopen ( reeds meer dan 17.000 boxen geleverd) de beste prijzen. Dit vertaalt zicht meteen in de budgetvriendelijke prijs/ kwaliteit die we kunnen aanbieden. Want kwaliteit gaat boven kwantiteit bij ons.
Voordeel all-in-one-partner:
Levering:
Prijzen:
De aanvragen die we krijgen ( nu reeds meer dan 17.000 verzonden pakketten), daar licht de gemiddelde prijs tussen de 20 euro en 40 euro excl. btw, inclusief verzending. Uiteraard zijn boxen mogelijk boven de 40 euro, maar dit zijn eerder de uitzonderingen.
Kortom, Grunewald.box denkt graag met je mee en zorgt voor een fijne Box Experience voor de collega’s en een vlotte afhandeling voor de organisator.
Interesse? Neem snel contact op via het contactformulier.
Bij deze echte teambuilding gaan we in verschillende groepjes onze eigen wijn creëren. Om dit te doen beschikken we over verschillende mono cepages (druivensoorten). We gebruiken eveneens meetinstrumenten, glycerine (suiker) en hout. Als echte wijnmaker gaan we ook de etiquette maken, een marketingplan en een budget opmaken, enz. Dit alles moet natuurlijk in een beperkte tijd gebeuren.
In een tweede fase gaat elk team een presentatie doen om zijn wijn aan de andere teams te verkopen. Hierop worden dan punten gegeven op de presentatie, het visuele, de coherentie tussen de wijn, het doelpubliek, het budget enz...
In een derde fase worden de verschillende wijnen blind geproefd. En daar komt de kat op de koord. Het winnend team gaat naar huis met een leuke prijs.
Doel:
Dit is hét interactieve dinerspel dat volop gebruikmaakt van iPads. Een zeer flexibele, volledig gepersonaliseerde en minutieus uitgewerkte quiz om de teamgeest te bevorderen. En dat alles tijdens een fantastisch diner!
Spel verloop:
Op elke dinertafel staan twee iPads mooi geïntegreerd in de tafeldecoratie. Een presentator nodigt de gasten uit voor een leuke competitie tussen de verschillende tafels. Elke tafel vormt immers een team en speelt tegen de andere tafels. Wie het van de andere tafels wil halen, zal zijn best moeten doen!
Einde:
Vlak voor het dessert kronen we de winnaar van de avond. Welke tafel heeft de meeste punten gescoord en valt in de prijzen?
Dit is een indrukwekkende activiteit die lang blijft nazinderen en waarbij teams slagen in – een op het eerste zicht – onmogelijke opdracht. Een teamprestatie als nooit te voren!
Vul voor meer informatie of een vrijblijvende offerte het aanvraagformulier in!